REGULATORY AND LEGAL REGULATION OF CATERING OF CONVICTS, SUSPECTS, ACCUSED IN THE PENAL ENFORCEMENT SYSTEM OF THE RUSSIAN FEDERATION: KEY PROBLEMS AND CONTRADICTIONS

REGULATORY AND LEGAL REGULATION OF CATERING OF CONVICTS, SUSPECTS, ACCUSED IN THE PENAL ENFORCEMENT SYSTEM OF THE RUSSIAN FEDERATION: KEY PROBLEMS AND CONTRADICTIONS

№ 2 (177) 2023

DOI 10.46320/2073-4506-2023-2-177-457-460

Pages 457-460

SEDYKH Vladimir Aleksandrovich
Ph.D.in agricultural sciences, Ph.D. in biological sciences, chief researcher of the Department for the study of the problems of employment of convicts and economic problems of the functioning of the penitentiary system of the Center for the study of problems of management and organization of the execution of sentences in the penal system of the Federal Penitentiary Institution Scientific Research Institute of the FPS of Russia

RADCHENKO Elena Pavlovna
Ph.D. in economical sciences, leading researcher of the Department for the study of problems of management and reform of the penal system of the Center for the Study of problems of management and organization of the execution of sentences in the penal system of the Federal Penitentiary Institution Scientific Research Institute of the FPS of Russia

VDOVINA Alina Nafisovna
senior researcher of the Department for the study of the problems of employment of convicts and economic problems of the functioning of the penitentiary system of the Center for the study of problems of management and organization of the execution of sentences in the penal system of the Federal Penitentiary Institution Scientific Research Institute of the FPS of Russia

REGULATORY AND LEGAL REGULATION OF CATERING OF CONVICTS, SUSPECTS, ACCUSED IN THE PENAL ENFORCEMENT SYSTEM OF THE RUSSIAN FEDERATION: KEY PROBLEMS AND CONTRADICTIONS

The article deals with the issues of providing convicts, suspects and accused with food in institutions of the penitentiary system of the Russian Federation. One of the main factors determining human health is the nature of nutrition. On the basis of physiological norms, the current norms of a balanced diet were developed. Their analysis was carried out in the work, on the basis of which it was revealed that the nutrition standards for some categories of convicts do not fully meet the modern requirements of a healthy diet. In this aspect, it was recommended to develop and coordinate an increase in nutrition standards for these categories of persons.

Keywords: food, norms, quality, convicts, food security, physical condition, economic security.


№ 2 (177) 2023

Страницы 457-460

СЕДЫХ Владимир Александрович
кандидат сельскохозяйственных наук, доктор биологических наук, главный научный сотрудник отдела по исследованию проблем трудовой занятости осужденных и экономических проблем функционирования уголовно-исполнительной системы центра изучения проблем управления и организации исполнения наказаний в уголовно-исполнительной системе ФКУ НИИ ФСИН России

РАДЧЕНКО Елена Павловна
доктор экономических наук, ведущий научный сотрудник отдела изучения проблем управления и реформирования уголовно- исполнительной системы центра изучения проблем управления и организации исполнения наказаний в уголовно-исполнительной системе ФКУ НИИ ФСИН России

ВДОВИНА Алина Нафисовна
старший научный сотрудник отдела по исследованию проблем трудовой занятости осужденных и экономических проблем функционирования уголовно-исполнительной системы центра изучения проблем управления и организации исполнения наказаний в уголовно-исполнительной системе ФКУ НИИ ФСИН России

НОРМАТИВНО-ПРАВОВОЕ РЕГУЛИРОВАНИЕ ОРГАНИЗАЦИИ ПИТАНИЯ ОСУЖДЕННЫХ, ПОДОЗРЕВАЕМЫХ, ОБВИНЯЕМЫХ В УГОЛОВНО-ИСПОЛНИТЕЛЬНОЙ СИСТЕМЕ РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ: КЛЮЧЕВЫЕ ПРОБЛЕМЫ И ПРОТИВОРЕЧИЯ

В статье рассматриваются вопросы по обеспечению осужденных, подозреваемых и обвиняемых питанием в учреждениях уголовно-исполнительной системы Российской Федерации. Одним из основных факторов, определяющих здоровье человека, является характер питания. На основе физиологических норм были разработаны действующие нормы сбалансированного питания. В работе был проведен их анализ, на основании которого выявлено, что нормы питания для некоторых категорий осужденных не в полной мере соответствуют современным требованиям здорового питания. В данном аспекте было рекомендовано разработать и согласовать повышение норм питания для указанных категорий лиц.

Ключевые слова: продовольствие, нормы, качество, осужденные, продовольственное обеспечение, физическое состояние, экономическая безопасность.

 208 ВСЕГО,  1 СЕГОДНЯ